66.67%
  • Opgehaald €500,00
  • Doel €750,00
  • Resterende dagen ENDED

Project beschrijving

Beste donateurs,
Tijdens ons bezoek aan Al Rastimiye om aldaar voedingsmiddelen uit te delen aan de minderbedeelde gezinnen, zijn wij gestuit op erg schrijnende gevallen. Een van de gevallen betreft het gezin dat bestaat uit meerdere kinderen die lijden aan een erfelijke ziekte. Daarnaast leeft het gezin reeds in erbarmelijke omstandigheden en is er geen zicht op verbetering.
Raed(25) is een van de kinderen die merkte dat hij plotseling zijn benen niet meer kon bewegen. Dezelfde symptomen hebben zijn oudere en jongere broer ook last van. De oudere zus tracht ze daarom bij te staan, nadat beide ouders zijn te komen overlijden. Deze oudere dappere zus is genoodzaakt geweest om haar naaimachine, waarmee ze de kost won, te verkopen om zodoende medicijnen voor haar broers te kunnen kopen. Wij hebben een nieuwe naaimachine aangeschaft voor de zus zodat ze haar inkomen blijft vergaren.
Samen met een lokale dokter, hebben wij er voor gezorgd dat er medische hulp is verleend, door verscheidene onderzoeken uit te voeren. Daarbij is er een onderzoeksgroep samengesteld bestaande uit doktoren die naar het geval van Raed kijken en zijn broers. De doktoren hebben dit vrijwillig aangeboden en wij hebben als stichting de dagelijkse vervoer bekostigd.
De stichting heeft tevens bijgedragen aan de aanschaf van de medicijnen.
Stichting weeskinderen in Irak